Genel Bilgiler

Merkezimiz, 2008 yılında, Kastamonu Üniversitesinin ön lisans , lisans ve yükseklisans öğretim programları dışında verilecek sürekli eğitim programlarını düzenlemek ve bu yolla Üniversitemizin kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek, ülke kalkınmasına hizmet vermek üzere kurulmuştur.

Merkezimizin yönetmeliği 05 Ağustos tarih ve 26958 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

MİSYON

Yetişkinlere, eğitim ihtiyaçlarına yönelik yaşam boyu öğrenme fırsatları vermek, onları topluma faydalı bir birey haline getirmektir. Bilgi toplumunun gereklerini yerine getirmek üzere sahip olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimlerimizle, herkesin ulaşabileceği yaşam boyu eğitim programları düzenleyerek; öncelikle bulunduğumuz bölgede, uzun vadede ise ulusal ve uluslararası eğitim sahnesinde etkin, saygın bir aktör olarak yer almaktır. Sürekli eğitimler ile üstün kalitede rekabetçi programlar sunmaktır.

Eğitim araştırma ve uygulama programlarının hazırlanması, sunumu ve değerlendirilmesinde sürekli analizler yaparak hizmet kalitesini arttırmaktır. Bilgiyi ve bilimi toplum yararına sunmanın en etkin süreçlerini geliştirmektir.Programlarımızda yer alan katılımcıların eğitim-öğretim gereksinimlerini karşılamak ve yeni ufuklar açmaktır. Sonuçta rakiplerinden farklı ve önde olmayı başarabilen bir merkez olmaktır.

Verilen eğitim hizmetleri ile toplumun yaşam kalitesini yükseltmek,

Kişileri topluma faydalı bir birey haline getirmek,

Bireyin gelişmesine ve toplumun kalkınmasına katkı sağlamak,

Toplumda belirlenen ihtiyaçlara göre eğitim vermek,

Sürekli öğrenme ve gelişmeyi ilke haline getirmek,

Yaşam boyu eğitimi herkes için ulaşılabilir kılmak,

Bilgi toplumunun gereklerini yerine getiren yenilikçi ve evrensel düzeyde tanınmış eğitim programları vermektir.