Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

KASÜSEM’den Öğrencilerimize "Sivil Toplum ve Gönüllülük" Eğitimi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASÜSEM) bünyesinde, "Sivil Toplum ve Gönüllülük" Eğitimi düzenlendi.

Eğitim ilk 6 saatlik bölümünde sivil toplum kuruluşlarının ortaya çıkışı ve amacı, sivil toplum mevzuatı, gönüllülük, sivil toplum kuruluşlarının karar alma mekanizmalarına katılım konuları ele alınırken, son üç saatlik bölümde düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşlarını Tanıyalım” paneli kapsamında STK temsilcileri faaliyetleri ile ilgili öğrencilere bilgiler verildi.

Teorik eğitim ve panelin moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Gör. Dr. Osman Karacan tarafından yürütüldüğü eğitim programına Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel lezzetler Kadın Koop.Başkanı Serpil Durgut, Ünal Vakfı Başkanı Metin Ünal, Kastamonu Yeşilay Şube Başkanı İzzet Serhat Köylü, Kastamonu Sakatlar Derneği Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu ve Kastamonu Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Uzer konuşmacı olarak katıldı.